Saturday, February 24, 2018

Sunshine Ladies Tour - South African Womens Masters 2018. 22.- 24. Feb.



Pregled dešavanja sa South African Womens Masters


Peti po redu turnir u okviru Sunshine Ladies Tour igra se od 22. do 24. Febebruara 2018. godine  pod nazivom South African Womens Masters na terenu San Lameer Country Club, South Afica. Na turniru učestvuje 78. igračica, među njima je i Nastja Banovec (SLO).

22. Februar
Runda 1.
Odigrana je prva runda na turniri, najbolji rezultat danas je odigrala Kim Williams (RSA) sa 68. udaraca, drugi najbolji rezultat je 70. udaraca, a odigrale su ga četiri igračice. U tabeli ispod možete pogledati poredak poslije prve runde, kao i kako su igračice igrale rupu po rupu.


Slovenačka igračica Nastja Banovec očigledno danas nije bila raspoložena za igru pa je odigralal 79. udaraca i to ju je svrstalo među nekoliko njih na poziciju T42.
Najbolje plasirana Amaterska igračica na ovom turniru je Shannon McWilliam (a)(SCO) sa odigranih 71. udarcem i nalazi se na poziciji T6.
Po kriterijumu terena San Lameer Country Cluba, najteža rupa na terenu je rupa 18. par 4., a najlakša rupa 12. par 4. Prema statistici  nije bilo tako bar ne za najtežu rupu na kojo je napravljeno 7. birdia dok je na rupi 5. par 4. koja je tek deveta po težini napravljen je samo 1. birdi. Na najlakšoj rupi danas je napravljeno 13. birdija i jedan eagle koji je bio i jedni eagle prvog dana takmičenja a ubacila ga je šestoplasirana Ivanna Samu (RSA).

Ovako izgleda pored posle prvog dana igre zajedno sa Amaterskim igračicama.

23. Februar
Runda 2.
Drugog dana takmičenja najbolji rezultat dana je 69. udaraca, a odigrale su ga ćetiri igračice,
Laura Fuenfstueck (GER), Bonita Bredenhann (NAM), Melissa Eaton  (RSA) i Lejan Lewthwaite (RSA).
Drugi najbolji rezultat od 70. udaraca odigrale su tri igračice i to: Emie Peronnin (FRA), Stina Resen (NOR) i Gemma Batty (a) (SCO)

Tabela posle dvije odigrane runde izgleda ovako

Slovenačka igračica Nastja Banovec, završila je takmičenje na 40. mjestu jer nije uspjela da pređe CUT posle druge runde. Treču rundu nastavlja 37. igračica koje su prešle zadanu liniju CUT-a na drugoj rundi.

24. Februar
Runda 3.
Nabolji rezultat danas odigrala je Amerikanka, Hannah Arnold sa 69. udaraca

Drugi najbolji rezultat u vlasništvu je Španjolke, Camilla Hedberg sa 71. udarcem. Interesantno da su samo ove dvije igračice odigrale ispod para danas.

Konačna tabela turnira izgleda ovako. Laura Fuenfstueck (GER) je pobjednica turnira.









No comments:

Post a Comment

Load WooCommerce Stores in 249ms!